Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Що таке патронат над дитиною?

Новина
06.08.2024

Хто може допомогти дитині у кризовій ситуації? Що таке патронат над дитиною? 

Із серії дописів #ПроПатронат можна дізнатися про обов’язки та вимоги до патронатної сім’ї, законодавчі та фінансові питання тощо.  

Сьогодні про:

 ✔️ те, хто може стати патронатним вихователем, 

 ✔️ що для цього необхідно. 

Патронат над дитиною — це тимчасовий догляд, виховання та реабілітація дитини в сім’ї патронатного вихователя. Хлопчик чи дівчинка перебуває там доти, доки його/її біологічні батьки долають складні життєві обставини, або на час пошуку нової родини.

Послугу патронату над дитиною патронатний вихователь надає разом із помічником. Допомагати може повнолітній член сім’ї чи інша людина, яку обрав патронатний вихователь.

Патронатний вихователь та його помічник можуть надавати цю послугу як фізичні особи або ж як ФОП. Оплата послуги та соціальні виплати на дитину здійснюються з Державного бюджету.

Які основні вимоги до кандидата, куди звертатися та які документи треба підготувати — дивіться на слайдах 👇

#ПроПатронат #РозвитокПатронату #ПраваДитини #РодинаДляДитини  #СімейнийПатронат

ℹ️ Проєкт «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату» виконується спільно Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) UNICEF Ukraine, Партнерством «Кожній дитині», Міністерство соціальної політики України Координаційний центр з розвитку сімейного виховання та догляду дітей Національна соціальна сервісна служба України за фінансової підтримки European Union in Ukraine та Австрійської Агенції Розвитку (ADA) Österreichische Botschaft Kyjiw / Austrian Embassy in Kyiv

Р.S. Виникли ідеї чи запитання:

- телефонуйте - 0660626473, заходьте - с. Великий Кучурів, вул. Головна, 20

Служба у справах дітей Великокучурівської сільської ради 

Новини на цю ж тему

Разом ми зможемо зробити світ краще!

У Великокучурівській громаді для жителів громади проведений захід "Родина - це душа України!" з метою формування позитивної громадської думки щодо важливості родини для дитини; інформування й залучення громадян, які бажають створити патронатну сім'ю чи іншу сімейну форму.
Новина
29.07.2024

Запрошуємо Вас взяти участь у заході "Всі діти наші" організованому Міжнародною благодійною організацією "Благодійним фондом "СОС Дитячі Містечка" Україна спільно з Великокучурівською сільською радою, Координаційним центром з розвитку сімейного виховання та догляду дітей та Чернівецькою ОВА

Наша мета - надати кожній дитині можливість жити в безпечному та люблячому сімейному оточенні. Для цього потрібен розвиток сімейних форм виховання задля того, так кожна дитина буде мати можливість зростати у колі власної родини та отримати майбутнє, на яке вона заслуговує.
Новина
13.05.2024

Сільський голова Великокучурівської сільської територіальної громади, підписав угоду про співпрацю з Міжнародною благодійною організацією "Партнерство "Кожній дитині"

16 квітня 2024 року Василь Тодеренчук, сільський голова Великокучурівської сільської територіальної громади, підписав угоду про співпрацю з Міжнародною благодійною організацією "Партнерство "Кожній дитині".
Новина
16.04.2024
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше