Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

8 травня 2024 року Великокучурівська громада, як і вся Україна, відзначила День пам'яті та примирення

Новина
08.05.2024

8 травня 2024 року  Великокучурівська громада, як і вся Україна, відзначила День пам'яті та примирення, згадуючи про жахливу трагедію Другої світової війни та вшановуючи пам'ять мільйонів загиблих у ті часи, а також тих, хто віддав своє життя у наш час…

Біля пам’ятника у селі Тисовець капелан отець Богдан та отець Святослав відправили  Молебень.

 

Після спільної молитви та покладання квітів, усі присутні завітали до філії ЦКД с.Тисовець, де відбувся захід "Пам'ятаємо! Перемагаємо!"

Сільський голова Василь Тодеренчук у своїй промові підкреслив важливість пам'яті про цю трагічну сторінку історії, зазначивши: "Важливо, щоб ці пам'ятні дні стали дійсно днями пам'яті, примирення та збереження загальнолюдських цінностей, таких як мир, тому що людське життя – священне. Ми повинні пам’ятати, що наша єдність перед лицем випробувань, які принесла війна проти росії  в нинішній час є запорукою перемоги над російським терором.»

 

Хвилиною мовчання присутні вшанували односельчан, які загинули у цій несправедливій війні, всіх тих, хто боровся із нацизмом, а також мирних цивільних людей, які постраждали від ведення бойових дій та окупації їхніх міст і сіл.

 

Парафіяни церкви села Тисовець разом із головою Василем Тодеренчуком вручали квіти та подарунки родичам Героїв, на знак нашої щирої поваги та вдячності.

 

Усі присутні мали змогу переглянути виступи вчителів Надії Якобчук та Ігора Настасійчука, а також учнів Тисовецького ЗЗСО І-ІІ ст.ім.А.Дущак, вихованців Великокучурівської музичної школи та Рози Сушинської завідуючої філії ЦКД с.Снячів. Яскраві душевні  виступи здатні були розчулити кожного присутнього, адже звучали слова, сповнені глибоким почуття пам'яті та вдячності героям України.

 

Важливо пам'ятати про подвиг воїнів, які ціною власного життя захищали нашу землю від нацистської окупації та продовжують захищати її і сьогодні.

Дякуємо усім, хто був з нами у цей важливий день! Дякуємо організаторам за проведення даного заходу.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше