Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Домашнє насильство стосовно дитини: Що? Де? Коли? Як?

Новина
09.10.2023

 

6 жовтня 2023 року у Центрі економічного зростання села Годилів відбувся тренінг на тему "Домашнє насильство стосовно дитини: Що? Де? Коли? Як?". Тренінг проводила начальниця Служби у справах дітей Великокучурівської сільської ради Наталя Косован.

Основний акцент тренінгу був зроблений на підвищення ефективності міжвідомчої взаємодії у сфері запобігання та протидії домашнього насильства стосовно дитини на  рівні Великокучурівської сільської територіальної громади.

У тренінгу взяли участь представники різних установ та організацій, які працюють з дітьми: працівники закладів освіти, охорони здоров'я, соціальної сфери, правоохоронних органів, сільської ради та представники громадських організацій, які працюють в соціальній сфери на  території громади.

Цей тренінг був насправді значущим, оскільки об'єднав установи та організації, які займаються профілактикою та протидією домашнього насильства стосовно дитини на території Великокучурівської СТГ.

 Учасники мали можливість обговорити ключові питання, пов'язані домашнім насильством стосовно дитини; спільно пропрацювати над кейсами реальних випадків, де акцентувалась увага на виявлення фактів, визначенні їх ознак та фіксації; обмінятися досвідом та навичками, які допоможуть їм краще захищати права та безпеку дітей у нашій громаді. Також вони обговорили шляхи запобігання та протидії домашньому насильству стосовно дитини, роль різних установ та організацій у цьому процесі.

Як результат – розроблено  алгоритм дій, направленого на надання всебічної допомоги постраждалій дитині від домашнього насильства, на рівні Великокучурівської сільської територіальної громади.

Тренінг був корисним та інформативним для учасників. Він сприятиме підвищенню ефективності міжвідомчої взаємодії у сфері запобігання та протидії домашньому насильству стосовно дитини на рівні Великокучурівської сільської громади та кроком у напрямку покращення життя дітей та створення безпечного оточення для їхнього розвитку.

Наталя Косован наголосила на важливості міжвідомчої взаємодії у сфері запобігання та протидії домашньому насильству стосовно дитини. Вона зазначила, що лише спільними зусиллями можна ефективно захистити дітей від насильства.

Учасники тренінгу висловили подяку Наталі Косован за змістовну та актуальну інформацію. Вони зазначили, що отримані знання будуть корисними у їхній роботі.

Захід проведено в рамках проєкту "Соціально-психологічна робота з ВПО в трьох громадах Чернівецької області” за підтримки #Програма_CLEAR

Програма дій та реагування територіальних громад на надзвичайні ситуації (CLEAR) впроваджується міжнародною організацією Глобал Ком’юнітіз (Global Communities) та фінансується Бюро гуманітарної допомоги Агентства США з міжнародного розвитку (USAID/BHA).

Новини на цю ж тему

Тренінг на тему: «Як повернути собі себе» для жінок 60+

27 травня у приміщенні Великокучурівської сільської ради відбувся тренінг на тему: «Як повернути собі себе» для жінок 60+, який провела Наталія Месюк.
Новина
31.05.2023

Тренінг на тему: «Як повернути собі себе» для жінок 60+

27 травня об 11 годині в залі засідань Великокучурівської ради відбудеться тренінг на тему: «Як повернути собі себе» для жінок 60+
Новина
24.05.2023

Тренінг для команди 🙌

20-21 квітня для команди проєкту “Соціально-психологічна робота з ВПО в трьох громадах Чернівецької області” провели тренінг з питань оцінки потреб вимушено переміщених людей.
Новина
24.04.2023

тренінг-профілактика емоційного вигорання методами арт-терапії.

22 квітня у приміщенні Великокучурівської сільської ради відбувся тренінг-профілактика емоційного вигорання методами арт-терапії.
Новина
23.04.2023
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше