Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Допомога може бути різною

Новина
22.12.2023

Допомога може бути різною

Можна допомогти грошима, подарунками, одягом, взуттям. Це важливо, але не завжди достатньо, так як вони не зможуть замінити дитині батьківську любов і турботу.
А можна - обігріти, зрозуміти, підтримати, прихистити, допомогти у догляді за дитиною. Це є не менш важливим, ніж матеріальна допомога. Вона надає можливість дитині рости в родині, яка забезпечить їй все необхідне для повноцінного розвитку.
Онлайн-зустрічі, проведені впродовж 18-21 грудня 2023 року Службою у справах дітей спільно з Відділом освіти, культури, молоді та спорту Великокучурівської сільської ради, з педагогами закладів загальної середньої освіти та батьками стосовно розвитку сімейних форм виховання дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та патронах сімей для дітей, які перебувають в складних життєвих обставинах, є важливим кроком у напрямку забезпечення дітей, які потребують захисту, сімейним середовищем.
 
Метою цих зустрічей було підвищення обізнаності педагогів та батьків про сімейні форми виховання, про можливість створення патронатних сімей для тимчасового влаштування дітей, а також пошук нових кандидатів для створення прийомних та патронатних сімей.
Сім’я - це найоптимальніший варіант для дітей, які потребують захисту. Сім'я може забезпечити дитині любов, турботу, безпеку та всі необхідні умови для розвитку.
Сьогодні, подібні зустрічі є важливими, оскільки це є можливість пошуку людей, які зможуть допомогти дітям, які потребують захисту, знайти сім'ю, в якій вони будуть щасливі, на заміну можливого їх влаштування в інтернатні заклади.
Патронат - це тимчасовий догляд, виховання дитини в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками або іншими законними представниками складних життєвих обставин, але не більше 3-6 місяців.
 
  • Якщо Ви:
  • - готові прийти на допомогу дитині у складних життєвих обставинах;
  • - переконані, що сім’я – найкраще середовище для дитини;
  • - готові спільно з помічником пройти навчання та спеціальною тренінговою програмою;
  • - готові співпрацювати з командою фахівців для того, щоб кожна дитина мала шанс опинитись в люблячій родині
 
ЗВЕРТАЙТЕСЬ ДО СЛУЖБИ У СПРАВАХ ДІТЕЙ
ВЕЛИКОКУЧУРІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ
с. Великий Кучурів. вул. Головна, 1
(приміщення Великокучурівської сільської ради)
Допоможіть дітям знайти сім'ю, в якій вони будуть щасливі. Ви можете розповісти іншим людям, які можуть бути зацікавлені у взятті дитини на виховання.
Разом ми можемо зробити світ кращим для всіх дітей, в тому числі для дітей, які потребують захисту.
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше