Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Інформація про нерестові заборони у 2022 році

Новина
08.04.2022

З 11 квітня 2022 року в рибогосподарських водних об’єктах у районі діяльності Чернівецького рибоохоронного патруля розпочинається щорічна заборона на вилов риби. Заборона встановлюється з метою збереження водних біоресурсів і створення сприятливих умов для нересту риби.

Відповідно до наказу Управління Держрибагентства у Чернівецькій області від 01 квітня 2022 року № 61, в рибогосподарських водних об'єктах у Чернівецькому районі розпочнається щорічна заборона на вилов риби. Заборона встановлюється з метою збереження водних біоресурсів і їх створення.

– в усіх річках та їх кореневих водах – з 11 квітня по 29 травня (включно) 2022 року;

– придаткових системах водойм – з 11 квітня по 09 липня (включно) 2022 року.

Повідомляємо, що в нерестовий період любительське рибальство дозволено однією поплавковою або донною вудочкою з одним гачком чи спінінгом з берега на спеціально відведених ділянках водойм.

Додаткова інформація:

Порушення правил рибальства в даний період карається як накладенням штрафів, так і притягненням до кримінальної відповідальності. Сума штрафів за порушення правил рибальства згідно КУпАП становить від 34 до 680 грн. За незаконне зайняття рибним промислом, що завдало істотну шкоду передбачена кримінальна відповідальність відповідно до ст. 249 ККУ. Штраф від 1 700 до 3 400 грн або обмеженням волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого.

Чернівецький рибоохоронний патруль закликає громадян дотримуватись правил рибальства під час нерестової заборони. Від того, наскільки успішно та вдало пройде нерест залежить чисельність риби у наших водоймах та майбутнє рибних ресурсів. Повідомити про порушення або отримати додаткову інформацію про нерестову заборону можна за телефоном «гарячої лінії» відомства: (066) 067-38-69

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше