Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Укладання договору на вивіз твердих побутових відходів є обов’язковим, - Василь ТОДЕРЕНЧУК звернувся до жителів Великокучурівської громади

Новина
30.01.2023

Громада – це тисячі дворів та приватних будинків, одна спільна, велика оселя для всіх і кожного, чистота якої починається із сумлінного ставлення її мешканців до довкілля, поваги до себе та оточуючих, злагодженої роботи комунального підприємства, місцевої влади та пересічних громадян. Тобто чистота територіальної громади – спільна справа всіх її жителів.


На виконання Закону України «Про житлово-комунальні послуги» споживачі зобов'язані укласти договір на вивезення твердих побутових відходів та здійснення оплати таких послуг. У зв'язку з цим з 1 січня 2023 року укладання договору на вивіз твердих побутових відходів є ОБОВ'ЯЗКОВИМ для всіх.


Також згідно Типових Правил благоустрою, затверджених наказом Міністерства регіонального розвитку будівництва та житлово-комунального господарства України від 27.11.2017 року № 310 громадяни зобов'язані укладати договори на вивіз твердих побутових відходів. Отже, до порушень цих Правил відноситься відсутність у громадян, які мають у власності або користуванні приміщення (будівлі, споруди), договору на вивіз побутових відходів.


При виявленні фактів порушення Правил благоустрою уповноважені органи мають право складати протоколи, в яких фіксуватимуться дані порушення і на підставі яких буде відкриватись адміністративне провадження.


Згідно ст. 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою, правил благоустрою населених пунктів», тягнуть за собою накладення штрафу від двадцяти до вісімдесяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян, і на посадових осіб, громадян-суб'єктів підприємницької діяльності – від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.


Тобто, законні підстави для притягнення до відповідальності за не заключення договору на вивіз побутових відходів є. Відсутність договору на вивезення побутових відходів у фізичної особи, юридичної особи, підприємця є порушенням Законів України «Про відходи», «Про житлово-комунальні послуги», «Про благоустрій населених пунктів» тягне за собою адміністративну відповідальність.


Враховуючи зазначене, Великокучурівська сільська рада, звертається з великим проханням до мешканців громади, в найкоротші терміни віднестися з порозумінням та укласти договори з Комунальним підприємством «ВК-Сервіс» Великокучурівської сільської ради на вивіз твердих побутових відходів за адресою: вулиця Головна, 1 село Великий Кучурів, відділ земельних відносин, архітектури та містобудування сільської ради.
Телефон для довідок – 0373567681.


Тарифи на вивезення твердих побутових відходів на території Великокучурівської сільської ради:- 42 грн.00 коп. (сорок дві гривні, 00 коп.) в тому числі ПДВ на місяць, на одну квартиру в багатоквартирному чи одноквартирному будинку;
- 45 грн. 00 коп. (сорок п'ять гривень 00 коп.) в тому числі ПДВ на місяць, для одного будинку з приватного сектору для кількості проживаючих 1-3 особи;
- 54 грн. 48 коп. (п’ятдесят чотири гривні сорок вісім копійок) в тому числі ПДВ за місяць, для будинку з приватного сектору для кількості проживаючих 4-5 осіб;
- 69 грн. 00 коп. (шістдесят дев'ять гривень 00 коп.) в тому числі ПДВ за місяць, для одного будинку з приватного сектору для кількості проживаючих 6 і більше осіб.
- 34 грн. 50 коп. (тридцять чотири гривні п'ятдесят копійок) в тому числі ПДВ за місяць для одного будинку з приватного сектору для пільгової категорії осіб.


Також прохання для жителів громади, якщо у Вас є пропозиції, питання стосовно життєдіяльності громади просимо писати на вайбер сторінку за ПОСИЛАННЯМ

           

Новини на цю ж тему

було проведено нараду з питань організації вивезення та утилізації побутових відходів на території громади.

Поліцейським офіцером Великокучурівської СТГ майором поліції Валентином Полянським спільно з директором комунального підприємства "ВК-Сервіс" Іллею Денисенко та головою адміністративної комісії Великокучурівської СТГ Василем Сушинським було проведено нараду з питань організаці
ВК-СЕРВІС
18.04.2024

28 березня 2024 року в актовому залі Великокучурівської громади відбулась зустріч представників Комунального підприємства «ВК –Сервіс»

28 березня 2024 року в актовому залі Великокучурівської громади відбулась зустріч представників Комунального підприємства «ВК –Сервіс» в особі директора підприємства Іллі ДЕНИСЕНКА за участі представників сільської ради з консультантами Програми DOBRE Наталією СУШКО та Тетяною ПАУТОВОЮ.
DOBRE
30.03.2024

Було отримано першу партію сміттєвих баків в кількості 936 штук

В рамках проєкту «Закупівля контейнерів для вивозу твердих побутових відходів на території Великокучурівської громади», який реалізується за підтримки Глобал Комьюнітіз, виконавець Програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE)
DOBRE
29.03.2024

У нашій громаді послугою з вивезення твердих побутових відходів користується майже кожний громадянин.

Громада – це тисячі дворів та приватних будинків, одна спільна, велика оселя для всіх і кожного, чистота якої починається із сумлінного ставлення її мешканців до себе та довкілля, злагодженої роботи комунальних служб, місцевої влади та пересічних громадян.
Новина
11.09.2023

Звітуємо про роботу комунального підприємства ВК-Сервіс

Звітуємо про роботу комунального підприємства ВК-Сервіс: було проведено кронацію плодових дерев по вул.Коровійська із прибиранням та утилізацією. Покіс трави на узбіччі центрального кладовища. Збір та вивіз твердих побутових відходів.
ВК-СЕРВІС
18.07.2023
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше